Lost Username or Password? Click here.

2022 Summer Conference - 08/04/2022 to 08/06/2022


Schedule

Schedule (PDF)

Workshops

Presenters

Sponsors

CLE Affidavit
(Colorado)

CLE Affidavit
(Wyoming)

Workshop Schedule for 2022 Summer Conference

08/04/2022
10:00 am - 4:00 pm
Golf at Ironbridge Golf Club

Ironbridge Golf Club
430 Iron Bridge Rd., Glenwood Springs 81601. The golf course is a good hour away (36 miles) from Snowmass.

Box Lunch Sponsored by: Judicial Arbitor Group


Beverage Cart Sponsored by: AB Litigation Services


Golf Hole Sponsored by: Exponent


Golf Hole Sponsored by: Integrated Medical Evaluations

5:30 pm - 8:30 pm
Thursday Opening Reception

Viewline Resort - Slopeside
Dress casual, and kids are welcome. In addition, Snowmass Tourism provides the Taylor Ashton Trio (folk) at the outdoor pavilion, Fanny Hill. A photo booth sponsored by Filevine Legal Case & Matter Management will be available throughout the evening, taking photos with plenty of fun, outlandish props that you can post on social media.

Sponsored by: JAMS


Photo Booth Sponsored by: Filevine Legal Case & Matter Management

08/05/2022
7:00 am - 8:00 am
Breakfast

Vendor Conference Area

Sponsored by: ArcherHall


Sponsored by: Armani & Associates


Sponsored by: Delta |v| Forensic Engineering


Sponsored by: Judicial Arbitror Group


Sponsored by: Pike Reporting Company


Sponsored by: VERITEXT Legal Solutions


Sponsored by: YOUNG & Associates

8:00 am - 8:30 am
Welcome and Announcements

Conference Ballroom

8:30 am - 9:30 am
Lessons from My Life by Kristin Beck - Navy SEAL stories that highlight leadership and human rights

Conference Ballroom

Workshop Materials

Kristin Beck, Retired Navy SEAL and Civil Rights Activist


EDI Credits - 30 minutes

General Credits - 60 minutes

9:30 am - 9:45 am
Break

Vendor Conference Area

Sponsored by: ARCCA


Sponsored by: Integrated Medical Evaluations


Sponsored by: Nederveld

9:45 am - 10:35 am
Top 10 Ways to Avoid Legal Malpractice

Conference Ballroom

Workshop Materials

Chris Montville
Haddon, Morgan & Foreman


Ethics Credit - 50 minutes

General Credits - 50 minutes

10:35 am - 11:25 am
The Unwavering Collateral Source Rule

Conference Ballroom

Workshop Materials

Clarissa Collier
Wheeler Trigg O'Donnell


General Credits - 50 minutes

11:30 am - 12:45 am
Lunch and Learn Colorado Case Law/Appellate Update

Conference Ballroom

Workshop Materials

Katherine Otto
Messner Reeves


Kenda Beckwith
Lewis Roca


Box Lunches Sponsored by: AB Litigation Services


Box Lunches Sponsored by: Vector Scientific


General Credits - 50 minutes

1:00 pm - 1:50 pm
"Are you SURE you want to send that?" Lawyers and Listservs: Best Practices and Ethical Cautions

Independence Auditorium (2nd floor)

Hillary D. Patterson
Patterson Ripplinger


Ethics Credit - 15 minutes

General Credits - 50 minutes

1:00 pm - 1:50 pm
Qualifying Language in Repair Litigation

Conference Ballroom

Workshop Materials

Ryan Phillips
Vertex Companies


Nicholas Snow
Dinsmore & Shohl


Matthew Blaubaugh
Dinsmore & Shohl


Sponsored by: Vertex


General Credits - 50 minutes

1:00 pm - 1:50 pm
Hot Topics In Medicine

Ziegler (2nd floor)

Workshop Materials
Workshop Materials
Workshop Materials

Lisa Leasure
Faraci Leasure


Mark Fogg
Childs McCune


Kevin Kuhn
Wheeler Trigg O'Donnell


Jim Miletich
Miletich PC


General Credits - 50 minutes

1:50 pm - 2:05 pm
Break

Vendor Conference Area

Sponsored by: ARCCA


Sponsored by: Integrated Medical Evaluations


Sponsored by: Nederveld

2:05 pm - 2:55 pm
Current Events in Legal Ethics and Professional Conduct in Colorado

Independence Auditorium (2nd floor)

Alec Rothrock
Burns, Figa & Will


Ethics Credit - 50 minutes

General Credits - 50 minutes

2:05 pm - 2:55 pm
Taking the Offense Against Emerging Tactics in Bad Faith Litigation

Conference Ballroom

Linda Knight
Spencer Fane


Valentine Uduebor
Spencer Fane


General Credits - 50 minutes

2:05 pm - 2:55 pm
Using 3D Scanning in Accident Reconstruction and Biomechanics

Ziegler (2nd floor)

Mathew Greenston, MD, MS, FACEP
BRC
CV


Sponsored by: BRC


General Credits - 50 minutes

3:00 pm - 3:55 pm
Fostering Meaningful Professionalism

Conference Ballroom

Workshop Materials

Jon Olafson
Lewis Brisbois Bisgaard & Smith


EDI Credits - 50 minutes

General Credits - 50 minutes

5:30 pm - 9:00 pm
Friday Night Soiree - Elk Camp gondola ride to the top

Elk Camp - take the Elk Camp Gondola
The gondola will start uploading at 5:30 with dinner from 6:00 p.m. to 8:00 p.m., sangria and beer for the ride, complements of Vocational Diagnostics

Sponsored by: Vocational Diagnostics (VDI)


Bourbon Tasting Sponsored by: Exponent


Alpine Slide Sponsored by: Wheeler Trigg O'Donnell

08/06/2022
7:00 am - 8:00 am
Breakfast

Vendor Conference Area

Sponsored by: ArcherHall


Sponsored by: Armani & Associates


Sponsored by: Delta |v| Forensic Engineering


Sponsored by: Judicial Arbitror Group


Sponsored by: Pike Reporting Company


Sponsored by: VERITEXT Legal Solutions


Sponsored by: YOUNG & Associates

8:00 am - 8:15 am
Welcome and Announcements

Conference Ballroom

8:15 am - 9:00 am
Judge's Panel -- Bench/Bar Community Outreach and Access to Justice

Conference Ballroom

Jon Olafson
Lewis Brisbois Bisgaard & Smith


Judge Susan Blanco, 8th Judicial District Court Chief Judge


Justice Melissa Hart, Colorado Supreme Court


Judge Jonathan Shamis, Fifth Judicial District


General Credits 45 minutes

9:00 am - 9:10 am
Break

Vendor Conference Area

Sponsored by: ARCCA


Sponsored by: Integrated Medical Evaluations


Sponsored by: Nederveld

9:10 am - 10:00 am
Common Mistakes in Litigating Employment Cases: A View from the Plaintiff and Defense Bar

Conference Ballroom

Sarah Parady
Lowrey Parady Lebsack


Ray Martin
Wheeler Trigg O'Donnell


General Credits - 50 minutes

9:10 am - 10:00 am
Human Factors in Premises Liability Cases

Ziegler (2nd floor)

Workshop Materials

Young Bui, Ph.D.
Exponent


General Credits - 50 minutes

Sponsored by: Exponent

10:00 am - 10:50 am
Reflections on the Derek Chauvin Trial

Conference Ballroom

Corey Gordon
Norton Rose Fulbright


General Credits - 50 minutes

11:00 am - 12:15 am
Lunch and Learn, Legislative Update

Conference Ballroom

Ike Eckert
Hall & Evans


Box Lunches Sponsored by: AB Litigation Services


Box Lunches Sponsored by: Vector Scientific


General Credits - 50 minutes

12:20 am - 1:20 pm
Workplace Investigations - Key Issues Every Employer Needs to Know (Even You!)

Conference Ballroom

Brooke Stover
Director HRIS and HR Shared Services at Global Medical Response


Liz Rita, CEO, Senior Investigator
Investigations Law Group


Meredith McDonald
Lewis Brisbois


Meredith McDonald
Lewis Brisbois


General Credits - 50 minutes

1:30 pm - 2:20 pm
Protecting Worker's Compensation Subrogation Recovery Rights

Independence Auditorium (2nd floor)

Gregory Plank
Ray Lego & Associates


General Credits - 50 minutes

1:30 pm - 2:20 pm
Litigating in the After-Life: Defending with or against Decedents

Conference Ballroom

Workshop Materials

Andrew LaFontaine
Stuart Jorgensen & Associates

General Credits - 50 minutes

1:30 pm - 2:20 pm
Forensic Evaluation of Damage to Roofs and Roofing

Ziegler (2nd floor)

Todd Martin, M.S., P.E.
Nelson Forensics


Sponsored by: Nelson Forensics


General Credits - 50 minutes

2:20 pm - 2:50 pm
Vendor Raffle

Conference Ballroom

Workshop Materials

2:50 pm - 3:30 pm
Fin Tech 101

Conference Ballroom

Workshop Materials

Richard Levin
Nelson Mullins


Kevin Tran
Nelson Mullins


General Credits - 40 minutes

4:30 pm - 6:00 pm
Closing Reception at the Limelight

Limelight Hotel

Sponsored by: Braddy Investigative Group

Follow Us: